fbpx
Avrupa Birliği

Avrupa’da Oturma İzni Almanın Avantajları

By Ağustos 20, 2022 No Comments

Avrupa ülkelerinde oturma izni almak özellikle yurt dışında yaşama hayali olan kişiler için oldukça önemlidir. Avrupa’nın herhangi 1 ülkesinde oturma izni olan kişiler hem seyahat etme noktasında rahat hareket ederler hem de birçok vize işleminden muaf tutulurlar. Dolayısı ile Avrupa’da oturma izni olan kişiler hem ileride vatandaşlık alma noktasında hem de ilgili ülkede vize kurallarına tabi olmadan oturma izinleri ile yaşama hakkına sahiptir. Bu unsurlar, Avrupa ülkelerinin herhangi birinde oturma izni olan kişiler için avantaj yaratmaktadır. Schengen bölgesi ülkeleri olarak da bilinen çoğu Avrupa ülkesi oturum izni alan kişilere farklı haklar tanıyabilmektedir. Bu haklardan yararlanmak, turist vizesi gibi geçici vizeler ile uğraşmama noktasında oturma izni birçok avantajı da beraberinde getirir. Avrupa oturma izni alan kişiler birçok avantaj ile karşılaşmaya devam eder.

Avrupa’da Oturma İzni Nasıl Alınır?

Avrupa’dan oturma izni almak için öncelikle spesifik bir ülkeye başvuru yapmak gerekir. Avrupa’da yaşamak isteyen kişiler, yaşamak istedikleri ülkeyi seçerek buraya oturma izni için başvuru yapabilir. Ancak unutulmaması gereken nokta oturma izni başvurusu yaparken belirli sebeplerin olması ve bu sebeplerin kanıtlanabilirliğinin önemidir. Eğitim, evlilik, iş gibi sebeplerden dolayı oturma izni daha kolay verilir. Ancak sadece Avrupa’da bir ülkede yaşamak istediği için kişiye oturma izni verilmemektedir. Bu sebep ile de oturma izni alırken belirli gerekçelerin sunulması oturma izni için gereken belgelerin de ilgili yere verilmesi. Oturma izni almayı kolaylaştıran etkenlerdir.

Avrupa’da Oturma İzni Almanın Yararları Nelerdir?

Avrupa’da oturma izni almanın yararları çok yönlü bir liste sunmaktadır. Avrupa ülkelerinin herhangi birinden oturma izni alan kişiler birçok avantaj ile karşılaşır. Bu avantajlar arasında hem güvenli bir gelecek hem yüksek performanslı işler hem de yatırım gibi unsurlar yer alır. Avrupa oturma izni olan kişiler ilgili ülkeden vatandaşlık almak için de hak kazanırlar. Vatandaşlığa hak kazanmak için 5 sene aralıksız bir şekilde ilgili ülkede ikamet etmek gerekir. Bu şartı sağlayan ve diğer koşullara uyan kişiler kalıcı oturma izni ya da vatandaşlık alabilirler. Avrupa’da oturma izni olan kişilerin faydalandığı unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sağlık imkanlarına erişim
  • Daha iyi şartlarda iş imkanları ile karşılaşmak
  • Yatırım yapmak
  • Avrupa’da ikamet etmek
  • Eğitim seçeneklerini değerlendirmek
  • Vatandaşlık almak

Avrupa’dan Oturum İzni Almak Kolay Mı?

Avrupa’dan oturum izni alma süreci ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Her ülkenin oturma izni için istediği şartlar ve belgeler farklı olabilir. Kişiler bu unsurları sağladıkları takdirde Avrupa oturma izni alabileceklerdir. Bu oturma izni çoğu kişi tarafından Avrupa oturma izni ismiyle bilinse de aslında ülkelerin kendi sınırları içerisinde verdikleri bir ikamet iznidir. Bu sebep ile de sürecin kolay olup olmadığını sorgulayan kişiler oturum izni alacakları ülke ile ilgili bilgi edinmelidir. Oturum izni almak, bütün şartlar sağlandığı takdirde kolay olmaktadır. Ancak ülkelerin kendi iç kuralları ve göçmenler ile olan iletişimleri gibi unsurlardan dolayı oturum izni almak her zaman kolay olmayabilir.

Avrupa’dan Oturum İzni için Yatırım Mı Yapılmalı?

Yatırım ile oturum izni almak bazı ülkeler tarafından sunulan ekonomik vatandaşlık türlerinden biridir. Avrupa ülkelerinin herhangi birinde iş kurma gibi sebeplerden dolayı yapılan oturum izni başvuruları yatırım olarak da düşünülür. Yurt dışında bir ülkeye yatırım yaparak hem kişiler geleceklerini kurgulayabilir hem de oturum izni alabilir. Avrupa oturma izninin ekonomik avantajlarından biri de bu şekildedir.

Ayrıca Bakınız: Ankara Anlaşması Kimler Arasında İmzalanmıştır?

Leave a Reply