fbpx
Uncategorized @tr

Yurt Dışına Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

By Ekim 3, 2022 No Comments

Yurt dışına taşınırken eşya paketlemesinden ve nakliyesinden başlayarak birçok farklı yönden kapsamlı bir araştırma yapılması gerekecektir. Şehirlerarası hatta aynı şehir içinde bile taşınmak birçok kişiye korkutucu gelmektedir. Hele birde yurt dışına taşınmak çok daha karmaşık sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Taşınma süreci içinde doğal olarak yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı önceden hazırlıklı olduğunuzdan emin olun. Özellikle ilk olarak resmi izinlerin halledildiğinden emin olmak en temel unsur olacaktır. Yolculuk boyunca resmi belgeleri yanınızdan ayırmamanız önerilmektedir. Yurt dışına taşınırken dikkat edilmesi gerekenler birçok farklı başlık altında incelenebilir.

Tüm Resmi İşlemlerin Tamamlandığından Emin Olun!

Yurt dışına taşınmak beraberinde birçok resmi işlemi de getirecektir. Bu işlemler arasında başta oturma izinlerinin tamamlanmış olması, taşınmaya dair resmi izinler ve pasaport – vize gibi temel işlemlerin yapılması gerekecektir.

Yurt dışında taşınmadan önce şunlara dikkat edilmesi olası aksamaların önüne geçmek için önemlidir:

  • Türkiye’de kalan işlerin tamamlanması ve olası sorunlar için güvendiğiniz birine vekalet verin.
  • Yurt dışında ihtiyaç duyulacak diploma, sağlık kayıtları, sicil belgeleri, referanslar, oturma izni, pasaport, vize ve diğer tüm bilgi ve belgeleri bir dosya haline getirin.
  • Türkiye’de ödenmemiş herhangi bir vergi, fatura veya borcun kalmamasına dikkat edin.
  • Adınıza kayıtlı tüm faturaları devretmeyi unutmayın.
  • Yurt dışından bir mobil faturaları/faturasız hat alarak mevcut Türkiye’deki hattınızı iptal ettirin.
  • Nakliye işlemleri için firmalar ile sözleşme yaparak taşınmanın gerçekleşmesini sağlayın.
  • Sigorta belgeleri ve diğer resmi tüm işlemleri gözden geçirin.

Eşyaların Doğru Paketlenmesine Dikkat Edin

Yurt dışına taşınırken bavul hazırlamasından eşyaların paketlenmesine kadar birçok unsurun detaylı bir şekilde gözden geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle eşyaların gümrükte takılmaması, uzun yolda hasar görmemesi veya hasar görse bile seyahat sigortası ile bu hasarların karşılanmasına yönelik çalıştığınız nakliye firmasının kurumsal olmasına özen göstermeniz tavsiye edilmektedir.

Yurt dışına taşınmanın en zor ve yorucu süreci ev toparlama ve taşınmadır. Öte yandan eşyaların taşınmasına karşın özellikle Avrupa’da eşyalı ev kiralamak son derece yaygındır. Bu sorunlarla karşılaşmamak için eşyalı daire kiralamak iyi bir alternatif olabilir. Diğer yandan eşyaların uluslararası bir nakliye firması ile taşınması da ciddi maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Yurt dışına taşınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında eşyaların taşımaya uygun şekilde paketlenmesi ilk sırada yer alacaktır.

Kurumsal Bir Nakliye Firması ile Anlaşın!

Kurumsal Bir Nakliye Firması ile Anlaşın!

Yurt dışına taşınırken yapılması gerekenler arasında yer alan en önemli kritere eğer eşyalarını yurt dışındaki dairelerine taşımak isteyenlerin uzman bir firma ile çalışması gerekecektir. Günümüzde Türkiye veya yurt dışı merkezli birçok uluslararası nakliye firmaları bulunmaktadır. Firma seçiminde resmi onaylı kuruluşlar olmasına ve daha önce bu alanda deneyim sahibi olmalarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Eşyalar taşınma sırasında birçok farklı ülke sınırından geçecektir. Gümrükte sorunsuz olarak geçiş sağlanması için eşyaların uygun şekilde paketlenmesi ve belirli standartlara göre uygun araçlarla ve şoförlerce taşınması gerekmektedir.

Yurt Dışına Taşınmak İçin Tüm Gerekenler!

Yurt dışına taşınmak için gerekenler arasında birçok başlık yer almaktadır. Bu başlıkların her biri kendi içinde kapsamlı bir süreci barındırır. Bu nedenle doğru bir nakliye ve taşınma planının önceden yapılması gerekecektir.

Yurt dışına taşınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kısaca şunlar yer alacaktır:

  • Türkiye’deki tüm resmi işlemlerin tamamlanması.
  • Borçların ve faturaların kapatılması.
  • Eşyaların paketlenmesi ve uzman bir nakliye firmasının seçilmesi.
  • Gidilecek ülke temsilciliklerinden ve ülkelerden gerekli oturma ve nakliye izinlerinin alınması vb.

Ayrıca Bakınız: Oturma İzni ve Vatandaşlık Farkı Nedir?

Leave a Reply